Thursday, June 11, 2009

ЦАГААН ИДЭЭ -ЭРҮҮЛ ХҮНС

Монголчууд бид одоо газар доорх баялаг руугаа хошуураад малынхаа ашиг шимийг хэрхэн яаж үр бүтээлтэй ашиглах талаар тун бага анхаарч байна даа. Идсэн уусан болгон маань хор болж мэдэх одоо үед хамгийн эрүүл, аюулгүй хүнс бол зөв боловсруулсан сүү цагаан идээ л байна даа. Цагаан идээгээ бидний бас хүүхдүүдийн маань идээд байдаг чихэр шокаладнаас дутахгүйгээр янз бүрийн хэлбэр дүрс, амт оруулаад, савлаад гое гое зүйл хийвэл бид чихэр цүнхэлж явахын оронд ааруул ээзгийгээ цүнхлээд л, чихэр хүлхэж кино суухын оронд ааруул ээзгийгээ идээд л ... Харамсалтай нь сүүлийн үед үйлдвэрүүдийн сүү бүгд хуурай сүү, хөдөөнөөс ирж байгаа сүүнүүд хүртэл итгэхэд хэцүү болоод байдаг. Сүүгээ гашилгахгүй гээд манайхан меламин зэрэг янз бүрийн бодис нэмдэг болсон гэсэн шүү. Тийм сүүнүүд уухад ер сүү амтагддаггүй юм. Нээрээ та нар яг дэлэнгээс нь саалгаад хөөрүүлээд уугаад үзээрэй шал өөр амттай. Би хүүхдүүддээ өнгөрсөн өвөл хэрэг болгож хөрөнгө зараад хөдөө байдаг найздаа захиад, өвөлжингөө уух сүү хөлдөөгөөд авчруулсан чинь манай хүүхдүүд энэ чинь сүү биш байна гээд уугаагүй. Тэгээд цай сүлж дуусгасан. Бас ээждээ цагаан сараар өгсөн. Цааш нь унших www.biznetwork.mn/profile/bujidmaa
Сүүнээс юу гаргаж болох вэ Энэ сэдвийн хариултуудыг RSS-ээр хүлээж авах

No comments: